2013. október 8., kedd

Legjobb online értékesítési lehetőségek tervezőknek!


Csoportunkban az online értékesítési lehetőségeket beszéltük át, tapasztalatokat, véleményeket cseréltünk.
Ezek alapján a három legnépszerűbb webshop:

1. Meska

- Egyre inkább megosztóak a vélemények, de még így is mindig a legnépszerűbb a hazai kézműves webshop. Nagy a látogatottsága, viszont a vélemények szerint sokan "másolni", ötleteket szerezni használják az oldalt. A szerzői jogdíjakat kevesen tudják megfizetni, így szinte ez kikerülhetetlen, ha az alkotó jelen akar lenni termékeivel.
- ugyanez persze, más oldalra is lehet igaz -

Nagy előnye -etsy-hez hasonlóan- , hogy szüneteltetni lehet saját meska boltunkat, ez főleg akkor jó, ha vásárokra jársz pl.: Art Bazaar. Ugyanis előfordulhat az a "faramuci" eset is, hogy pont aznap, azt a terméket veszik meg az interneten, mint a vásáron.


2. Etsy

A külföldi online felület is nagyon felhasználóbarát az eladó és vásárló szempontjából egyaránt. Korrektek a szerződési feltételek és a kézzel készített termékeket Nyugat-Európai szintű árát is el lehet kérni. 

Hátránya, hogy sokat kell vele foglalkozni, aktívan részt kell venni csoportokban. Szerencsére van magyar csoport is (Hungarians' Etsy Team), ahol minden segítséget megadnak ahhoz, hogy jó boltot csinálj!
3. Ötletek boltja

A fentiekhez képest kevésbé ismert, de szintén egyszerű, könnyen kezelhető felülettel, korrekt feltételekkel biztosítanak online értékesítési lehetőséget. 

További előnye a korábban üzletként, most már csak webshopként üzemelő Ötletek boltjának, hogy rendszeresen küld ki körlevelet újdonságokról.


Más megemlített webshop: 

Mivel folyamatosan minden helyen ajánlatos jelen lenni és fizetni különböző díjakat, többen indítanak saját webáruházat. Egyszeri ráfordítással egyszerűen lehet webshop felületünk, viszont vannak e-kereskedelemre vonatkozó speciális szabályok is. Ebben segítséget itt találsz!

Reméljük a bejegyzéssel segítettünk olyan alkotótársainknak, akik azon gondolkoznak, hol árusítsák termékeiket. 



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése